Systém rozlosování Lobkowicz turnaje v Karviné

26.01.2010 22:46

    Organizátor Mirek Lepšík nám zaslal upřesnění propozic a systém rozlosování turnaje Lobkowicz ligy v Karviné:

Vážení,

Chtěl bych Vás nyní seznámit s informací o konečné podobě turnaje „LOBKOWICZ“ pořádaného v Karviné dne 30. ledna 2010.

Jsme mile překvapeni (a trochu i zaskočeni) že se do tohoto turnaje přihlásilo tolik hráčů. Nevíme sice, kolik Vás nakonec nastoupí, ale i přes to bych Vám chtěl tímto poděkovat za Váš zájem.

V prvé řadě bych se rád vyjádřil ke konečné verzi herního systému na tomto turnaji. Měli jsme připraveno několik variant, ale díky velkému zájmu o tento turnaj jsme nakonec museli trochu experimentovat a vyšlo následující.

Původně se uvažovalo o kombinaci švýcarského v kombinaci s K. O. systémem. Vzhledem k celkovému počtu hráčů se ale bude v každé kategorii nakonec hrát mistrovský systém na dvě porážky a to tímto způsobem:
Každý hráč nebo dvojice bude nalosována do pavouku tak, že se tento budeme snažit sestavit podle lokalit, aby na sebe v počátku nenarazili dvojice ze stejných měst a měli tudíž možnost poměřit se s hráči, se kterými se běžně nesetkávají. Losování bude provedeno již před turnajem (po uzávěrce turnaje 27. 1. 2010) za pomoci znalců hráčů z dané oblasti, kteří pomohou s hodnocením úrovně jednotlivých hráčů.
Hrát se bude pouze na dva sety do 21 bodů beze ztrát (bez možnosti prodlužování do 30) ne na dva vítězné sety. V případě rovnosti setů bude o postupujícím rozhodovat menší počet ztracených míčů.
Příklad: hráč 1 vs. hráč 2 (21:15, 16:21) skóre 37:36, postupujícím se stává hráč 2.
V případě shody ztracených míčů se bude hrát tzv. minitiebreak do tří bodů beze ztrát.

    + turnaje - všechny uvedené kategorie (dvouhry, čtyřhry) se budou hrát samostatně. To znamená, že nebudeme spojovat čtyřhry dohromady, jak bylo původně plánováno, ale nastupovat proti sobě budou pouze páry dle disciplíny (muži, ženy, smíšené páry odděleně).

    + turnaje – podařilo se nám zajistit ve spolupráci se SmBaS (severomoravský badmintonový svaz) další čtyři kurty a rozšířit tímto kapacitu haly na 12 kurtů což si myslím je veliké plus tohoto turnaje, protože atmosféra bude skvělá.

    + turnaje – na turnaji bude pro všechny účastníky neomezená možnost degustace prémiové značky piva „LOBKOWICZ“ i v nealkoholické verzi.

    - turnaje – bylo zde ještě pár dotazů ohledně míčů. Hrát se bude, jak je ostatně uvedeno v propozicích turnaje, pouze s míči Yonex Mavis 350 modrý proužek, střední rychlost. Tyto míče si ale hráči zajišťují sami na vlastní náklady (na podobných turnajích je toto běžné). V propozicích tato informace nebyla zdůrazněna, a proto bude možnost si tyto míče zakoupit na místě.

Časový plán by proto mohl vypadat následovně:

8:00 – 8:45      prezentace hráčů. Je potřeba, aby se všichni hráči dostavili k prezentaci, kde bude rovněž provedena kontrola plateb startovného. Vzhledem k většímu počtu hráčů to prosím nenechávejte na poslední chvíli.

9:00 – 12:00    zahájení turnaje dvouhrami mužů a žen podle rozpisu.

12:00 – 18:30  zahájení čtyřher postupně podle rozpisu.

18:30 – 19:00  finálové zápasy jednotlivých kategorií

19:00              vyhlášení vítězů jednotlivých kategorií

Zpět